CUPINFO


Här har vi samlat all viktig information om cupen.

CUPEN SPELAS 30/4–5/5 2024


Följande datum gäller för olika klasser:


30/4 2024 (valborgsmässoafton):

Motionärer, öppna klasser (fria åldrar, eventuell ålders- och könsindelning i olika klasser beroende på antal anmälda lag, ambition att vuxna lag spelar under eftermiddagen och ungdomslag på kvällen)


1/5 2024 (röd dag):

Kämpande klasser licensierade spelare

P8 (födda cirka 2016 och senare)

F8 (födda cirka 2016 och senare)

P9 (födda cirka 2015)

F9 (födda cirka 2015)

P10 (födda cirka 2014)

F10 (födda cirka 2014)

P11 (födda cirka 2013)

F11 (födda cirka 2013)


2/5 2024 (torsdagkväll):

Företagsklass (mixade lag)


3/5–5/5 2024 (fredagkväll–söndagkväll):

P12 ljusröd (födda cirka 2012)

F12 ljusröd (födda cirka 2012)

Ljusröd och Blå klasser

Ljusröda och Blå klasser spelas helt enligt SIU-modellen dvs det är du som ledare som väljer i vilken klass ni ska spela med ert lag. Det finns heller inga dispenser utan alla får spela alla matcher.

Vi följer de regler som Västerbottens IBF satt upp gällande antal spelare, storlek på plan mm och det innebär följande.

I klasserna Pojkar Ljusröd och Flickor Ljusröd är det spel 5-5, fullstora mål och fullstor plan som gäller

I klasserna Pojkar Blå och Flickor Blå är det spel 4-4, medelstora mål och spelplan 30x15m som gäller.

Båda klasserna spelar 3–5/5.   Dock finns möjligheten för lag som önskar att spela endast lördag-söndag 4–5/5 om något lag önskar det.

Matchtid 2x20 min.  Samtliga lag garanteras minst fyra matcher.  

3/5–5/5 2024 (fredagkväll–söndagkväll):

Tävlande klasser licensierade spelare

P13 (födda 2011)

F13 (födda 2011)

P14 (födda 2010)

F14 (födda 2010)

P15 (födda 2009)

F15 (födda 2009)

P16 (födda 2008)

F16 (födda 2008)

HJ18 (födda 2006/07)

DJ18 (födda 2006/07)

Herrar seniorer

Damer seniorer


4/5–5/5 2024 (lördag–söndag):

Parainnebandy, stående spelare div 1

Parainnebandy, stående spelare div 2

Parainnebandy, rullstol

(Eventuella önskemål av deltagande paralag om att enbart spela sina matcher under en dag, lördag, kommer att tillgodoses)

OBS! Samma förening eller företag kan anmäla flera lag i samma klass.

 

MATCHTIDER OCH ANTALET MATCHER

I samtliga klasser gäller Svenska Innebandyförbundets regler i grunden.

Den licensierade nivån spelades med kämpande klasser (upp till 12 år) där inga resultat publiceras, inga utslagsmatcher gäller i slutspel och ingen vinnare utses.  Kämpande klasser i spel 3/3, P/F 8/9, spelar 2x10 minuter i alla matcher.   Kämpande klasser i spel 4/4, P/F 10/11, spelar 2x20 minuter i alla matcher.  

Den licensierade nivån spelades med tävlande klasser (från och med 13 år) där resultat publiceras, utslagsmatcher gäller i slutspel och vinnare utses.

Alla tävlingsklasser spelar 2x20 minuter i alla matcher. Grundspelet spelas i serieform där de bäst placerade går till slutspel och övriga spelar placeringsmatcher. Alla lag i licensierade klasser garanteras minst fyra matcher.

Parainnebandy, företagsklass och öppen klass spelar 2x10 minuter i alla matcher, grundspel och slutspel. Alla lag i parainnebandy, företagsklass och öppen klass garanteras minst tre matcher.

OBS, företagsklass och öppen klass spelas med fyra utespelare plus målvakt i varje lag och anpassad planyta.

 

ARENOR

SFBC spelas på centrala arenor i Skellefteå, alla på bekväma avstånd mellan varandra. Under genomförandet 2023 användes Balder A, Balder B, Eddahallen, Campushallen, Florahallen och Lejonström.

 

#PLUSMENY

Vi utvecklar vår #plusmeny 2024 med ännu fler föreläsningar och praktiska pass - helt gratis för alla deltagare i SFBC!

Föreläsningarna kommer att genomföras i huvudarenan Balder under helgen 3–5/5 2024 samtidigt som tävlingsklasserna i Skellefteå Floorball Cup spelas. Den andra upplagan av SFBC startar redan 30/4 (öppna klasser) och pågår även 1/5 (klasser för de yngsta spelarna upp till och med 11 år) och 2/5 (företagsklass).

En presentation av föreläsarna:

* Hanna Marklund är numera mest känd som fotbollsexpert i SVT och är en erfaren föreläsare med uppdrag land och rike runt. Tidigare var Hanna en av världens bästa försvarsspelare och bland hennes fotbollsmeriter finns bland annat två Champions League-titlar, tre SM-guld, VM-silver och EM-silver.

– Skellefteå Floorball Cup ger möjligheter att utveckla sporten, individer och lag. Det roligaste som finns är cuper som stärker sammanhållningen, att vara tillsammans, säger Hanna.

* Jonathan Hedström är mest känd inom hockeyvärlden som före detta landslagsspelare och med meriter även från inte minst NHL. Den här säsongen har Jonte hockeyuppdrag både som SHL-scout åt Timrå och som ungdomsansvarig i Huddinge. Därutöver föreläser Jonte på olika platser i Sverige om psykisk hälsa.

– Det känns grymt skoj att få komma hem till staan och föreläsa. Jag har känt Jonas i så många år och han gör ett grymt jobb med SFBC. Så ladda upp, för jag kommer att svinga högt och lågt, säger Jonte.

* Pontus Boman blir både föreläsare och målvaktsinstruktör i den kommande upplagan av Skellefteå Floorball Cup. Pontus kommer ursprungligen från Skellefteå, bor numera i Göteborg och är en av världens mest välrenommerade målvaktstränare. Även den här säsongen har han uppdrag som målvaktstränare i såväl damlandslaget som i Pixbos damlag i SSL samt i Pixbos herrlag i SSL.

– Jag är stolt över att få återvända till Skellefteå Floorball Cup. Jonas har verkligen dragit igång något storartat, något som blev succé redan första året och kommer att göra stor skillnad för både Skellefteå och Norrlandsinnebandyn. Den här cupen kommer inom nolltid att utmärka sig som en av världens allra bästa innebandycuper med alla matcher och allt mervärde som erbjuds i samband med cupen. Jag ser fram emot det redan nu, säger Pontus.

* Rune Fabio Engström är förbundskapten för det italienska damlandslaget som har ambitionen att kvala in till A-VM i Tjeckien 2025. Rune har tidigare mångåriga meriter som SSL-tränare på både dam- och herrsidan och har i sitt yrkesliv utbildat poliser i ledarskap. Rune kommer ursprungligen från Kiruna och bor idag i Stockholm och Milano.

– Skellefteå är en fantastiskt fin idrottsstad och innebandyn har alltid varit stark i Skellefteå. Jag är övertygad att Skellefteå Floorball Cup har alla möjligheter att vara en riktig stor och framgångsrik turnering. Kompetensen och förutsättningarna för detta finns i Skellefteå. Jag ser verkligen fram emot att besöka turneringen, säger Rune.

Mer detaljerad information och exakta tider för föreläsningarna 3–5/5 2024 kommer under fliken cupinfo på hemsidan.


Under hela SFBC 2024 kommer en teknikbana och målburar för prickskytte att finnas uppställt i Eddahallens B-hall som är öppet och gratis för alla att nyttja fritt.

Plus detta:

Lördag 4/5 kl 09–11, Edda B, 2 herrspelare + 2 damspelare från IBK Dalen på plats för att inspirera och instruera.

Lördag 4/5 kl 14–16, Edda B, 2 herrspelare + 2 damspelare från IBK Dalen på plats för att inspirera och instruera.

Välkomna att #delaglädjen och gratisäta vår #plusmeny i SFBC 2024!


Historik:

I Skellefteå Floorball Cup 2023 bjöd vi på dessa extraaktiviteter helt gratis för såväl deltagare som besökare i samarbete med våra partners Sparbanken Nord och RF-Sisu:

Skellefteå Floorball Cup invigdes lördag den 29 april klockan 20.00 i Balder A när deltagare från arrangörsföreningarna gjorde det som innebandyn ytterst går ut på – att skjuta bollar i mål – och general manager Jonas Fahlman höll tal och presenterade partners och kvällens huvudpersoner.

Klockan 20.15–21.45 under samma tak på Balder pågick sedan vår unika mervärdeskväll som innehöll riktade aktiviteter för alla deltagare kopplat till rollen:

Balder A:Utespelare och tränare. Instruktionspass med Ketil Kronberg, världens genom tiderna meste VM-spelare, samt flera av Dalens stjärnspelare.

Balder B:Målvakter och tränare. Instruktionspass med Pontus Boman, landslagets målvaktstränare.

Balders restaurang:Ledare. Ledarskapsföreläsning med hockeyprofilen Bert Robertsson.

Balders konferens: Föräldrar. Samtal kring föräldraskap i förhållande till sitt barns idrottande som Per Gysenius, RF-Sisu, höll i.

Totalt deltog cirka 500 personer på invignings- och mervärdesaktiviteterna under lördagskvällen.


 

PRISER

Vid incheckningen skänker vi en goodiebag till alla lag med innehåll från våra partners och information.

Alla spelare i kämpande klasser får medalj. Varje lag får via ledare sina medaljer i samband med incheckningen.

I tävlande klasser delas pokaler ut till lag i medaljmatcher. Alla vinnande lag som koras i tävlande klasser, parainnebandy, företagsklass och öppen klass bjuds dessutom på gratis anmälningsavgift till Skellefteå Floorball Cup 2025.

Prisutdelning i alla klasser där vinnare utses sker direkt efter respektive finalmatch. Vinnande lag fotograferas i samband med detta även av SFBC:s fotograf.

Matchens glädjespridare utses i samtliga matcher och får ett pris skänkt av våra partners.


INBETALNING OCH KOSTNADER

Anmälningsavgifter

Utländska lag: gratis anmälningsavgift i alla klasser!

Seniorer: 3000 kr / lag

Juniorer och ungdomar 2011 och äldre: 2500 kr / lag
Ungdomar 2012 och yngre: 2000 kr / lag

Parainnebandyklasser: 2000 kr / lag

Öppen klass: 2000 kr / lag

Företagsklass: 5000 kr / lag

OBS! Rabatt 500 kr per lag på anmälningsavgiften för alla lag för anmälningar senast 30/11 2023.

 

Deltagaravgifter

Det är obligatoriskt med deltagarkort för både spelare & ledare som bor och äter i cupens regi, ett deltagarkort per lag man spelar i. Begränsat antal sovplatser på skola finns. Betalning av deltagarkort avgör turordning vid fördelning av boende, ju tidigare betalning desto bättre (=ännu mer centralt) boende. I första hand använder vi oss av Balder, i andra hand använder vi oss av Sörböle och i tredje hand använder vi oss av Kanal vid fördelning av skolboenden. Klassrum beräknas för 20 personer, en plats på 90 cm / person.

Deltagarkorten är inte obligatoriskt i paraklasser, kämpande klasser, öppen klass och företagsklass, utan bara i de licensierade klasserna för spelare & ledare som bor och äter i cupens regi. Frivilligt B-deltagarkort kan läggas till med innehåll enligt nedan.

Vi erbjuder A- och B-deltagarkort, korten innehåller förutom själva deltagandet i cupen även följande:

DELTAGARKORT A:  950 kr / pers

2 övernattningar i klassrum i skola

Måltider fredag-söndag:

2 frukostar

2 luncher

3 middagar

Cupmerch

#plusmeny

DELTAGARKORT B:  200 kr / pers

Cupmerch

#plusmeny

 

MÅLTIDER

100 kr / lunch och middag (60 kr för barn upp t o m 12 år)

60 kr / frukost (40 kr för barn upp t o m 12 år)

Måltider – frukost, lunch och middag – kan köpas av alla som besöker cupen för 100 kr per lunch eller middag samt 60 kr per frukost. Spelare, ledare och publik som önskar enskilda matkuponger är välkomna till Balderrestaurangen där betalning sker i entrén via Swish.

Frukostbuffé lördag 4/5 och söndag 5/5 kl 07.00–09.00 (60 kr)

Lunchbuffé lördag 4/5 och söndag 5/5 kl 11.00–14.00 (100 kr)

Middagsbuffé fredag 3/5 kl 17.30-20.00, lördag 4/5 och söndag 5/5 kl 16.00–19.00 (100 kr)

Fastställd meny för 2024:

Fredag middag:               Kycklingkorvstroganoff och ris, rårivna morötter och coleslaw

Lördag frukost:                Gröt, fil och flingor, smörgås och pålägg, kaffe, thé, mjölk

Lördag lunch:                   Carbonara och pasta, rårivna morötter och coleslaw

Lördag middag:               Kebab och pitabröd, rårivna morötter och coleslaw

Söndag frukost:               Gröt, fil och flingor, smörgås och pålägg, kaffe, thé, mjölk

Söndag lunch:                  Köttbullar och potatismos, rårivna morötter och coleslaw

Söndag middag:              Köttfärssås och spaghetti, rårivna morötter och coleslaw


2023 serverades som frukostbuffé:

Havregrynsgröt, lingonsylt, fil, cornflakes, mjukbröd, hårdbröd, smör, ost, skinka

Mjölk, vatten, bubbelvatten, kaffe

Laktosfria alternativ, glutenfria alternativ

Fastställd meny för 2024 kommer närmare genomförandet.


2023 serverades som lunchbuffé:

Kycklinggryta med ris – laktosfri med vegetariskt alternativ

Köttbullar och potatismos – med vegetariskt alternativ

Kycklingkorv-stroganoff med ris – laktosfri med vegetariskt alternativ

Fest på rest

Coleslawsallad, laktosfri

Mjölk, vatten, bubbelvatten, kaffe

Laktosfria alternativ, glutenfria alternativ

 

HOTELL

Vi kan tillsammans med Scandic Skellefteå presentera ett exklusivt SFBC-erbjudande för hotellboende i Skellefteå under SFBC 2024.

Maila förfrågan till:  sport.sweden@scandichotels.com 

Uppge bokningskod:  BSFC300424 / Skellefteå Floorball Cup 

Följande information ska också framgå

• Antal rum och rumsfördelning 

• Datum för boende 

• Namn på grupp/lag

 • Betalsätt

Rum som bokas bekräftas direkt, rummen går dock att avboka mellan 14-30 dagar innan ankomst lite beroende på storlek på lagen.

Priserna: 

Enkelrum: 1150 sek

Dubbelrum: 1250 sek 

Trebäddsrum: 1850 sek 

Fyrbäddsrum: 2050 sek

Sista dagen för bokning är 31 mars 2024

 

MAT & LOGI

Incheckning

Varje deltagande lag i cupen ska checka in sitt lag innan laget spelar sin första match i cupen. En person/ledare från varje lag checkar in laget. Vid incheckningen får ni hämta goodiebag med innehåll från våra partners, informationsblad, laguppställningar etc.

Incheckningen sker i SFBC:s infodesk i Balderhallens sportentré.

Öppettider SFBC:s infodesk 2024:

Dagar: tisdag 30/4–söndag 5/5.

Tider: publiceras närmare genomförandet.

 

VIKTIGA DATUM FÖR ANMÄLAN OCH SLUTBETALNING

För att underlätta för SFBC:s administration ser vi helst att inbetalningar av anmälnings- och deltagaravgifter görs till i första hand till SFBC:s bankgiro och i andra hand till SFBC:s Swish (se uppgifter nedan). I sista hand rekommenderar vi er att betala via kortlösning/Klarna eftersom det medför transaktionsavgifter som blir en extra kostnad för SFBC vid inkommande betalningar.

Möjligheten att anmäla lag stänger definitivt 31 mars 2024. Vid anmälan ska även ev antal och typ av deltagarkort anmälas.

Efter anmälan ska anmälningsavgift vara betald inom tio dagar. Anmälan är bara bekräftad när anmälningsavgiften är betald, inbetalningsdatum för anmälningsavgiften gäller som anmälningsdatum till cupen.

Kostnaderna för deltagaravgifterna ska vara betalda senast den 31 mars 2024.

Registrering av inbetalningar utförs löpande. Betalning ska därefter kunna ses löpande på er cupsida.

OBS! Fram till och med den 30 november 2023 gäller 500 kr i rabatt på anmälningsavgiften i samtliga klasser. Det går bra att anmäla flera lag från samma förening/företag i samma klass. Ju tidigare betalning av deltagarkort, desto bättre (=mer centralt) boende garanteras.

 

ÅTERBETALNING

Om laget drar sig ur återbetalas anmälningsavgiften med 100% fram till och med 31 december 2023. Därefter återbetalas 50% av avgiften fram till och med 31 mars 2023. Om lag drar sig ur i april 2023 återbetalas ingenting av avgiften, undantag endast för om tillräckligt många läkarintyg för skadade/sjuka spelare kan visas upp (att antalet skadade/sjuka spelare understiger den numerär som krävs för att genomföra en match). Samma sak som ovan gäller för återbetalning av deltagarkort.

 

BETALNING

Betalning sker i första hand till BG 5874-0655, ange klubb och klass (t ex Skellefteå IBK, P15) samt vad betalningen avser anmälningsavgift och/eller deltagaravgift.

Betalning fungerar till även Swish 123 291 22 85 (Skellefteå Floorball Club), ange klubb och klass samt vad betalningen avser anmälningsavgift och/eller deltagaravgift.

Betalning är möjlig att göra även via kontokort/Klarna.

 

FORCE MAJEURE

Vi kommer alltid att följa de regler som ställs på genomförande av SFBC.

Full återbetalning av anmälningsavgifter och deltagaravgifter om SFBC ställs in på grund av exempelvis pandemi eller yttre förutsättningar i omvärlden som vi inte råder över.

Viktigt att tänka på gällande SFBC är att vi kommer att följa de råd och rekommendationer som myndigheter ger för idrotten. Därav kan begränsningar i hur många lag vi kan hantera, och hur många boende på cupen vi kan ha, ändras under anmälningstidens gång. Ni kan säkra er plats i cupen genom att betala anmälningsavgiften. Datum för betalning gäller vid turordning om antalet behöver begränsas vad gäller lag och boenden.

 

FRÅGOR

Vid frågor eller eventuella funderingar om cupen, kontakta oss via e-post i första hand:

skellefteafloorballcup@m.cups.nu  

General manager Jonas Fahlman kan även nås via telefon eller sms: 070 - 618 51 64

 

ANMÄLAN

Säkra er plats i Skellefteå Floorball Cup nu med er anmälan!